Hil osudio sinoćni vandalizam

Izvor: B92, 25.Dec.2023, 19:08

Hil osudio sinoćni vandalizam

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil poručio je danas da nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu.

On je dodao da legitimitet demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih da poštuju volju naroda.

"U satima i danima koji su pred nama, lideri Srbije i njeni građani treba da se sete: Legitimitet demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih stranaka, bilo pobedničkih ili gubitničkih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da poštuju volju naroda izraženu na izborima", napisao je Hil na društvenoj mreži X.

On je dodao da rad srpskih izbornih institucija ostaje od ključnog značaja, "čak i kada Srbija radi sa OEBS-om i drugima na rešavanju nedostataka u svojim demokratskim procesima".

"Žalbe treba podnositi legalnim, mirnim i nenasilnim sredstvima. Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu", naveo je američki diplomata.

Hil je istakao da policija održava javni red i mir i da mora da učini sve kako bi zaštitila dostojanstvo građana i građanska prava.

"Uveren sam da će Srbija proći kroz ove izazove sa ojačanom demokratijom. Svi građani Srbije imaju pravo da budu saslušani i odgovornost da svoje političke stavove iskažu na miran način i bez pribegavanja nasilju", zaključio je američki ambasador u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Nasilju i vandalizmu nije mesto u demokratskom društvu" Hil osudio postupke prozapadne opozicije u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023

Hil kaže da je rad srpskih izbornih institucija od vitalnog značaja..Ambasador SAD u Srbiji, Kristofer Hil, osudio je vandalizam i sinoćne napade na Skupštinu Grada Beograda...- U satima i danima koji su pred nama, lideri Srbije i njeni građani treba da se sete: Legitimnost demokratskih procesa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.