Izvor: B92, 30.Mar.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hašim Tači: razlog nemira je što su "Srbi udavili troje dece"

Atina -- Predsednik Demokratske partije Kosova Hašim Tači izjavio je da je nedavno nasilje na Kosovu posledica nezadovoljstva Albanaca, ali da je u tim zbivanjima Kosovo izgubilo mnogo, a Albanci najviše. "To su bila tragična zbivanja: ubijene su desetine građana Kosova, Kosovo je mnogo izgubilo u ljudskom, političkom i materijalnom pogledu, a Albanci su tim zbivanjima izgubili najviše", rekao je Tači za atinski dnevnik "Katimerini" od utorka.

Tači je rekao da je nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posledica nezadovoljstva Albanaca, ali da su oni samo izgubili napadima koji su za osudu. Upitan da li su incidenti bili planirani, Tači je rekao da su "zbivanja bila posledica pet godina nagomilavanog nezadovoljstva građana Kosova, a varnica za nemire je bilo to što su Srbi udavili troje albanske dece u Ibru kod Mitrovice".

Na pitanje da li Albanci i Srbi mogu naći način da žive zajedno na višenacionalnom Kosovu, Tači je odgovorio da je "za to potrebna volja obeju strana" i dodao da "Srbi treba da shvate da je njihov glavni grad Priština, a ne Beograd". Jer, "mi ćemo i sada i ubuduće graditi nezavisno Kosovo sa demokratskim uređenjem, gde će svi građani biti ravnopravni", rekao je Tači.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.