Izvor: B92, 14.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: cistiji sam od medjunarodne zajednice

Pristina -- Lider Alijanse za buducnost Kosova Ramus Haradinaj, protiv koga je medjunarodni tuzilac na Kosovu u ponedeljak podigao optuznicu zbog oruzanog napada na jednu albansku porodicu 2000. godine, izjavio je da je iznenadjen takvim ponasanjem pravosudja. Hajradinaj je u intervjuu dnevniku "Koha Ditore" rekao da je "cistiji nego svi predstavnici medjunarodne zajednice koji zive na Kosovu".

"Odredjene strukture u medjunarodnom pravosudju ovde na Kosovu, povezane su sa kriminalom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i koriste kriminal, ili saradjuju sa njim kako bi sprecili delovanje jednog politickog subjekta, u ovom slucaju - Alijanse za buducnost Kosova i moje", kazao je on. U intervjuu dnevniku "Zeri" Haradinaj je ocenio da je optuznica protiv njega "uvredljiva" i da predstavlja "flagrantno mesanje u demokratski proces i izbornu trku".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.