Haradinaj: Srbija ima inicijativu

Izvor: B92, 21.Sep.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Srbija ima inicijativu

Priština -- Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je Priština pogrešila jer nije ozbiljno shvatila inicijativu Srbije u UN.

"Nije važno šta će proizaći iz zahteva Srbije, ali to pokazuje ko ima inicijativu. Umesto da sada mi budemo kandidat za članstvo u UN, tamo se vodi potpuno drugačija debata. Srpsku inicijativu je trebalo od početka uzeti veoma ozbiljno u obzir", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je naveo da Kosovo jeste nezavisna država koju su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priznale najjače države sveta, ali je kritikovao vladu i druge institucije koje "ne čine koliko je potrebno u procesu lobiranja".

On je to izjavio nakon sastanka sa predsednikom Demokratske partije Albanaca iz Preševa Ragmijem Mustafom, sa kojim je potpisao sporazum o saradnji.

Haradinaj je na čelu Alijanse za budućnost Kosova, jedne od glavnih opozicionih stranaka u Skupštini Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.