Hapšenja zbog malverzacija u Razvojnoj banci Vojvodine

Izvor: NaDlanu.com, 23.Mar.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog malverzacija u Razvojnoj banci Vojvodine

Troje bivših čelnika Razvojne banke Vojvodine privedeni su zbog sumnje da su oštetili tu banku za više od 20 miliona evra, potvrdio je jutros Tanjugu direktor policije Milorad Veljović.

Oni se terete da su odobravali kredite mimo zakona i procedura banke.Protiv bivših predsednika IO Srđana Petrovića i Biljane Jovanović, bivšeg direktora Sektora za poslovanje sa privredom Slobodana Bajina, kao i Dušana Borovice, vlasnika 10 preduzeća za transport i održavanje puteva Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Borovica, koji je od ranije u pritvoru, biće podneta krivična prijava.Privedeni čelnici RBV se sumnjiče da su Borovicinim preduzećima od 2009. do 2012. godine odobrili nekoliko destina kredita u ukupnom iznosu od 25 miliona evra bez adekvatnih bankarskih garancija.Odobreno je 45 plasmana bez adekvatnih sredstava obezbeđenja privrednim društvima "Borovica transport", "Borovica transport-put", "Panonija putevi", "Sremski putevi", "Putevi", "Hidrograđevinar", "Dunav grupa agregati", "Vojvodinaput-Zrenjanin", "Napredak" i "Rumatrans", navodi se u saopštenju policije dostavljenom B92.Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.Za sada nema informacija o tome da li postoji veza između današnjeg i ranijih hapšenja osumnjičenih u aferama koje je pokrenula nova vlast. Ipak, jedno je sigurno - novac je izvlačen na sličan način kao i u Agrobanci - firme su uzimale kredite bez ikakve namere da vrate novac.Akciju privođenja sproveli su pripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije.Izvor: Tanjug/B92/ RTS

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritvor za osumnjičene u aferi Razvojne banke Vojvodine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Mar.2013

Policija je privela bivše čelnike Razvojne banke Vojvodine Srđana Petrovića, Biljanu Jovanović i Slobodana Bajina zbog sumnje da su oštetili tu banku za više od 25 miliona evra.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vasin o hapšenjima u Razvojnoj banci Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2013

NOVI SAD -.."Nakon nekoliko meseci političke i tabloidne represije, kampanja koja se vodi protiv Razvojne banke Vojvodine, u pokušaju da se njeno poslovanje, a sa njom i Vlada Vojvodine, kriminalizuju, danas su dobili epilog u privođenju tri bivša rukovodioca. Ovo se radilo tako što se Razvojna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.