Hamas preti da će ubiti taoce kao odmazdu za izraelske vazdušne napade na civile

Izvor: Vostok.rs, 09.Okt.2023, 21:34

Hamas preti da će ubiti taoce kao odmazdu za izraelske vazdušne napade na civile

Hamas će pogubiti izraelskog taoca i emitovati ubistvo na internetu svaki put kada napad bez upozorenja Izraelskih odbrambenih snaga (IOS) pogodi civile u Gazi, zapretio je portparol u ponedeljak.
"Svako gađanje bilo kojeg civila bez upozorenja će biti dočekano pogubljenjem civilnog taoca u našem pritvoru", izjavio je maskirani portparol brigada Al-Kasam u poruci koju je emitovala Al Jazeera. „Bićemo primorani da emitujemo ovu egzekuciju. Žalimo zbog ove odluke, ali smatramo Izrael i njegovo rukovodstvo odgovornim za ovo. Hamas je zarobio izvestan broj izraelskih vojnika i civila od subote, kada su se njihovi borci infiltrirali u jevrejska naselja u blizini Gaze. Portparol grupe Musa Abu Marzuk izjavio je za arapsku novinsku kuću al-Ghad TV da ima „preko sto“ zarobljenika, uključujući „visoko rangirane“ izraelske oficire. Druga palestinska grupa, Islamski džihad, saopštila je u nedelju da ima najmanje 30 talaca. U prethodnim vazdušnim napadima na Gazu, Izrael je koristio takozvanu tehniku „kucanja na krov“ – u kojoj se neeksplozivi bacaju na ciljanu civilnu kuću – da upozori civile u stambenim zgradama da izađu pre nego što njihova zgrada bude uništena. Izraelske odbrambene snage (IOS) preskočile su taj korak u ponedeljak, započevši seriju napada na Gazu u kojima je poginulo najmanje 560 ljudi, prema lokalnim vlastima. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je zemlja „u ratu“ i obećao Hamasu odmazdu koju „nikada ranije nisu znali“. Ministar odbrane Joav Galan najavio je "potpunu opsadu" Gaze, prekidajući hranu, gorivo i struju na palestinskoj teritoriji. Stanovnicima Gaze je rečeno da odu pre nego što budu „zbrisani“, ali nemaju kuda. Izvor: RT (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RASKOL U HAMASU Ozloglašena Brigada ne želi mir: "Pretnje i pritisci neće uspeti da nas nateraju na pregovore"

Izvor: Blic, 09.Okt.2023

Portparol oružane Brigade Al-Kasam, nakon današnjih pretnji da će "pogubiti jednog izraelskog zarobljenika svaki put kada Izrael izvrši vazdušni napad na civilnu zgradu bez izdavanja upozorenja", dodao je da pretnje ne mogu da nateraju grupu na pregovore.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.