Haljimi: Nije vreme za otcepljenje

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 12.Feb.2010, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haljimi: Nije vreme za otcepljenje

PREŠEVO - Lider stranke Albanaca na jugu Srbije, Partije demokratskog delovanja, Riza Haljimi izjavio je da u trenutku kada se ide ka evropskim integracijama apsolutno je neproduktivno razgovarati o bilo kakvim promenama granica i razmeni teritorija.

- Nije mi jasno zbog čega se ta tema opet vraća - rekao je Haljimi, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, i ocenio da to čine uglavnom mediji u zavisnosti od, kako je rekao, nekih ili nečijih interesovanja.

Gafi: >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Neprihvatljive podele

Portparol Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Endi Mek Gafi rekao je  u Prištini da je za međunarodnu zajednicu neprihvatljiva bilo kakva podela Kosova ili eventualna razmena teritorija severnog dela Kosova za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i da međunarodne institucije teritorijalni integritet Kosova podržavaju u obliku u kojem je sada.

Podsetimo, predsednik kosovske skupštine Jakup Krasnići rekao je da ako Srbi na severu Kosova misle da mogu da se odvoje, treba da znaju da su i Albanci iz Preševa i Bujanovca spremni da se priključe Kosovu.

Haljimi je podsetio na platformu koju su 2006. godine doneli relevantni politički faktori Albanaca s juga centralne Srbije, a koja se zasniva na principima Kontakt grupe od jeseni 2005. godine u kojoj se kaže da rešavanje statusa Kosova ne podrazumeva razmenu teritoriju ili promenu granica.

- Pogotovo sada to ne treba da bude tema kada se toliko radi na evropeizaciji, odnosno evropskim integracijama, što podrazumeva potpunu relativizaciju granica - rekao je Haljimi.

Haljimi je kazao da je uveren da je Krasnićijeva izjava istrgnuta iz konteksta jer je ona, kako je naveo, na neki način i u suprotnosti sa stavom aktuelnog kosovskog rukovodstva.

- Rukovodstvo Kosova se zalaže za rešavanje problema integrisanjem Srba unutar zvaničnih institucija bez ikakvih promena granica. Ne vidim da je u interesu aktuelnog rukovodstva bilo koja razmena, a pogotovo ne sada jer od prošle godine postoje opipljive šanse da sve zemlje Balkana budu uključene u evropske tokove gde granice, i kada su u pitanju najljući protivnici, nemaju nikakvog značaja - rekao je Haljimi.

Pogledajte koja faca??? Faca govori sve,ne li? Halimi nema pojma o nicemu,kad bi on bio pametan koliko nije,on bi verovatno bio Predsednik Drzave,ali takvi ljudi-grdosije trebaju srbijanskim vlastima i zato ga drze kao "dzokera"!

Nije vreme za nezavisnost ali ipak znaci da bi to zeleo i da to podrzava, koji cinizam.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.