Izvor: B92, 02.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Halimi ostaje predsednik Preševa

Vranje -- Albanski lideri sa juga Srbije su se dogovorili da Riza Halimi ostane na mestu predsednika opštine Preševo.

Očekuje se da u petak bude potpisan zvaničan dokument o tome, javlja iz Vranja Radoman Irić. Riza Halimi, predsednik Partije za demokratsko delovanje, Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca, Skender Destani prvi čovek Demokratske unije doline i Orhan Redžepi, lokalni lider Pokreta za demokratski progres, dogovorili su se u petak o principima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podele lokalne vlasti u Opštini Preševo.

Za sada je time stavljena tačka na višemesečnu krizu. Na ovakav su ishod presudno uticali intervju američkog ambasadora Majkla Polta, dat pre četiri dana lokalnoj televiziji i poseta šefa misije OEBS-a, Mauricija Masarija jugu Srbije.

Halimi je popustio pred pritiscima svojih političkih protivnika koji mu nisu dozvolili da postavi svog čoveka na mesto načelnika opštinske uprave i da ima presudan uticaj na sastav opštinskog veća. U lokalnom parlamentu, Riza Halimi, nekada moćan lider Albanaca na jugu Srbije, ima sada samo 12 od 38 odbornika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.