Izvor: B92, 24.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Halimi isključio gradonačelnika Preševa iz PDD

Preševo -- Rad skupštine opštine Preševo, na jugu Srbije blokiran je već tri meseca. Odbornici ni danas nisu uspeli da sakupe kvorum, čime su se stekli uslovi za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u ovom gradu. Kako izveštava dopisnik Radija B92 iz Preševa Radoman Irić, najjača albanska politička snaga, Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija, isključila je iz svojih redova Dr Skendera Destanija, aktuelnog predsednik SO Preševo. Kriza je tada uzela pun zamah, jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na stranu Destanija stavila 22 od ukupno 38 odbornika. Danas je u Preševu tim povodom boravio Rasim Ljajuć, ministar za manjinske i etničke zajednice SCG. "Mi smo za postizanje političkog dogovora između političkih subjekata na područiju Opštine Preševo. Naravno, zakon se mora poštovati, ali u svakom slučaju smatramo da bi za nastavak političkog i demokratskog procesa bilo vrlo bitno da se postigne demokratski dogovor", rekao je Ljajić.

U petak je, inače, Destani o ovom činu obavestio sve zvaničnike albanske političke scene u Preševu i Vladu Srbije. Ti znače da će najverovatnije ovde doći do novih lokalnih izbora na kojima će, verovatno, birači okrenuti leđa aktuelnom lideru PDD Rizi Halimiju i njegovoj Partiji za demokratsko delovanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.