HRVATSKA VODI TAJNU ISTRAGU PROTIV SRBA!

Izvor: Kurir, 16.Jul.2010, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKA VODI TAJNU ISTRAGU PROTIV SRBA!

BEOGRAD - Građani Srbije protiv kojih Hrvatska vodi istragu za ratne zločIne, mogli da budu uhapšeni prilikom pokušaja prelaska državne granice!

Ovo je izjavio državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen, koji poziva građane da je zbog toga bitno da prethodno provere svoj status.

- Od ukupno 1.534 osobe koje su nalaze na spiskovima okrivljenih u Hrvatskoj, 538 osoba je osuđeno, 563 optuženo, a protiv 433 vodi se istraga. Osuđeni i optuženi uglavnom znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svoj status jer su presude i optužnice javne, a interesantne su upravo ove 433 osobe koje su pod istragom - ukazuje Homen, i dodaje da će Srbija pružiti pravnu pomoć svima protiv kojih se vodi postupak.

Naš sagovornik kaže da je Ministarstvu pravde juče podneto 50 zahteva za dobijanje informacije o statusu pred pravosudnim organima Hrvatske u vezi s krivičnim delima ratnih zločina. On, pozivajući građane da se jave u što većem broju i provere svoj status, naglašava da će ministarstvo u svakom pojedinačnom slučaju odgovarati u roku od 15 dana u pisanoj formi i garantovati im poverljivost podataka.

Državni sekretar posebno ističe da će podaci u pisanoj formi dati svakom pojedincu biti strogo poverljivi i da neće biti javno objavljeni. Zainteresovani građani treba da popune zahtev, koji se može preuzeti na zvaničnom sajtu ili na pisarnici Ministarstva pravde.

Sandra Mališić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.