HAOS U DS Stefanović: Pajtiću, mani se Živkovića!

Izvor: Kurir, 23.Avg.2015, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U DS Stefanović: Pajtiću, mani se Živkovića!

Šef poslaničke grupe DS žestoko se protivi koaliciji i sa Dušanom Petrovićem i sa Verkom Stevanovićem, dok lider stranke ne odustaje od ideje da sa njima napravi pakt

BEOGRAD - Lider DS Bojan Pajtić i šef poslaničke grupe demokrata u Skupštini Srbije Borislav Stefanović oštro su zaratili zbog puta kojim stranka treba da ide, ali i zbog izbora koalicionih partnera za potencijalne vanredne izbore, saznaje Kurir u ovoj stranci.

I sam Stefanović je svojom porukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Tviteru potvrdio naša saznanja, napisavši: „Ako mislite da je dovoljno manje zlo i skupljanje novog DOS, varate se. Politika i program, braćo, a ne zvona i praporci.“

Čeda bi sa SNS

- Ni Pajtić ni Stefanović neće otvoreno reći loše jedan o drugom, ali javna je tajna da nisu u dobrim odnosima. Tačnije, oni nemaju nikakve odnose. Pajtić u stvari hoće da pravi dil sa Zoranom Živkovićem, Dušanom Petrovićem i Verkom Stevanovićem iz Kragujevca, dok se Stefanović tome žestoko protivi. On ne želi da se pravi koalicija od otpadnika, ljudi koji su omraženi i koji nemaju podršku građana - kaže naš izvor iz DS.

Međutim, Stefanović za Kurir tvrdi da nema svađe, ali potvrđuje da je protiv odluke o pravljenju nekog novog DOS koji bi činili Živković, Petrović, Verko, pa i Tadić i Jovanović.

Pat-pozicija

- DS ništa neće dobiti ako se udruži sa onima koju su nekad bili DS, već mora da promeni politiku. Nisam uništitelj DS, samo predlažem, a na stranačkim organima je da donesu odluku - uverava Stefanović. Na naše pitanje da li će, ukoliko se njegov plan ne usvoji, napustiti DS, kaže da se neće ništa desiti.

I prvi čovek DS Bojan Pajtić tvrdi da sa Stefanovićem nije u svađi.

- Zalažem se da se okupi blok onih stranaka koje se nedvosmisleno protive politici Aleksandra Vučića, a to su stranke sa kojima organizujemo proteste po Srbiji - rekao je Pajtić i praktično potvrdio naša saznanja.

Analitičar Milan Nikolić ističe da je Demokratska stranka maltene u pat-poziciji i šta god da uradi, kliže ispod cenzusa.

- Sukob Borka Stefanović i Bojana Pajtića postao je otvoren. A šta god da se desi, za njih će to biti još lošija situacija. I ako dođe do još jednog raskola unutar DS i ako se udruže sa bivšima. Oni jednostavno moraju da nađu novu politiku i krenu dalje, ovako će nestati sa političke scene - mišljenja je Nikolić.

Optimista

PAJTIĆ: VUČIĆ ĆE SE IZNENADITI REZULTATIMA

Lider DS Bojan Pajtić kaže da je DS svejedno kada će biti raspisani vanredni izbori.

- Premijer Aleksandar Vučić će se iznenaditi rezultatima, budući da se u javnosti neprestano umanjuje i marginalizuje uticaj demokrata - rekao je Pajtić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.