Gruzijski ministar: Stiglo je 10.000, a ne 250.000 Rusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 13:28

Gruzijski ministar: Stiglo je 10.000, a ne 250.000 Rusa

Ministar unutrašnjih poslova Gruzije Vahtang Gomelauri izjavio je danas da nema razloga da ta zemlja zatvara granicu sa Rusijom i ograničava ulazak ruskim državljanima.

On je negirao izveštaje da je oko 250.000 Rusa nedavno stiglo u Gruziju, rekavši da toliko ljudi nije došlo, kao i da ne zna odakle ti brojevi, preneo je Gardijan.

"Pre otprilike četiri, pet dana bilo je 5.000-6.000 dolazaka. Sada je ovaj broj došao na 10.000", rekao je gruzijski ministar unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslova.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 21. septembra ukaz o delimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svetskog rata.

Naredba o delimičnoj mobilaziciji u Rusiji izazvala je proteste širom Rusije, hapšenje demonstranata, kao i odlazak ruskih državljana iz te zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.