Izvor: B92, 28.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa članova istupila iz G17 plus

Kruševac -- Grupa članova kruševačkog odbora G17 plus saopštila je da je napustila tu stranku.

Ovi članovi odbacili su kao netačne tvrdnje rukovodstva tog odbora da su prešli u stranku Bogoljuba Karića Pokret "Snaga Srbije". Na konferenciji za novinare, koju je održalo desetak bivših članova G17 plus, bivša potpredsednica Svetlana Jovanović, kazala je da je 75 članova kruševačkog odbora dalo "kolektivnu ostavku na članstvo" u toj partiji.

Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 24. maja isključena iz te stranke. Ona je iznela niz optužbi na račun rukovodstva kruševačkog odbora, a predsednika Nenada Krstića optužila je da je u odbor "uneo sve najprljavije metode koje se koriste u politici".

Za loše odnose u stranci u Kruševcu Jovanovićeva je optužila i čelnike stranke, a potpredsednika Mlađana Dinkića označila je kao "najvećeg krivca za haotično stanje u stranci" konstatujući da Dinkić "širom Srbije vodi svoje privatne ratove". Na pitanje da li su oni koji su napustili G17 Plus bili u kontaktu sa Karićem, Jovanovićeva je rekla da je Karić posetio predsednika Okružnog odbora Aleksandra Jakovljevića pošto je čuo da je dao ostavku, ali i da je Jakovljević odbio njegovu ponudu da se učlani u novu stranku jer mu njen politički program nije poznat.

Kruševački odbor G17 Plus saopštio je, međutim, da ljudi koji su napustili G17 prelaze "u stranku Bogoljuba Karića", kog su označili kao "personifikaciju nesreće koja je unazadila i upropastila Srbiju". Ocenjujući da je ta grupa članova u G17 plus i ušla zbog "privilegija i materijalnog interesa", kruševački odbor saopštio je da ukupno ima 630 članova.

Povodom ostavki članova G17 plus saopštenjem se oglasio i ćićevački odbor stranke koji je, takođe, naveo da je grupa bivših članova G17 Plus prešla u Karićevu stranku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.