Izvor: Blic, 21.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski: Nema promena u stavu Skoplja o Kosovu

Makedonska vlada za sada nema ništa novo da saopšti o priznavanju Kosova, izjavio je danas makedonski premijer Nikola Gruevski povodom spekulacija da će njegova vlada da prizna Kosovo 22. septembra.



"Vlada prati ovaj proces pažljivo i postupamo saglasno državnim interesima. U komunikaciju smo sa našim partnerima u NATO i EU, tako da ako ima nešto novo, saopštiću to. Za sada nemamo ništa novo", izjavio je Gruevski.

Portparol makedonske vlade Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bocevski rekao je da "Makedonija ozbiljno i pažljivo prati razvoj događaja na severu zemlje i svaka odluka koju će doneti Makedonija temeljiće se na nacionalnim i državnim interesima makedonskog naroda i države".

Izjave Gruievskog i Bocevskog usledile su nakon što su makedonski mediji nekoliko dana spekulisali da će Skoplje priznati Kosovo u toku naredne sedmice i izjava lidera koalicionog partnera u vladi, albanske partije Demokratske unije za integracije (DUI), da je to "već završeno pitanje".

"Makedonija je na liniji SAD i EU i smatram da će se to (priznavanje Kosova) dogoditi jer ide u prilog obe zemlje, kako Kosova tako i Makedonije. To je volja vaćine, veći broj Albanaca želi da se ovaj čin što brže dogodi", izjavio je sinoć Ahmeti na skopskoj televiziji na albanskom jeziku "Alsat M".

Lider DUI smatra da je priznavanje Kosova prirodan proces, ali je i rekao da ne može da navede kada će se to dogoditi.

Opoziciona Demokratska partija Albanaca ostaje pri stavu da parlament mora što pre da na dnevni red stavi njihovu rezoluciju o priznavanju Kosova i povratak u skupštinske klupe svojih osam poslanika uslovljava raspravom o toj rezoluciji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gruevski: Nema promena u stavu Skoplja o Kosovu

Izvor: Kurir, 21.Sep.2008

SKOPLJE, 21. septembra 2008. (Beta) - Makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je danas da makedonska vlada za sada nema ništa novo da saopšti o priznavanju Kosova. Gruevski je to rekao povodom spekulacija da će makedonska vlada da prizna Kosovo 22. septembra. "Vlada prati ovaj proces pažljivo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.