Grubješić: Postignut dogovor o sastavu delegacija u međunarodnim institucijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Postignut dogovor o sastavu delegacija u međunarodnim institucijama

BEOGRAD - Šefica poslaničkog kluba G17 plus Suzana Grubješić izjavila je da je postignut dogovor o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama. Ona je precizirala da će predlog sastava delegacije biti usvojen u petak.

Grubješićeva je ocenila da je potrebno novi poslovnik o radu parlamenta ušvojiti pre redovnog zasedanja, koje počinje 1. marta, i naglasila da bi taj skupštinski akt "trebalo da upristoji parlamentarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << život i ubrza donošenje zakona iz evropskog partnerstva".

Prema njenim rečima, u proceduri čeka 51 zakon iz te oblasti kojima se domaće usklađuje sa evropskim zakonodavsvom.

Grubješićeva smatra da poslovnik treba doneti u paketu sa Zakonom o skupštini, jer se rasprava u parlamentu svodi na debatu o zahtevu SRS da poslanici iz kluba Napred Srbijo ne učestvuju ni u jednoj od parlamentarnih delegacija i "blokira se skupštinski rad".

Ona je kazala da je za funkcionisanje Skupštine potreban "makar minimalni konsenzus i dogovor svih poslaničkih grupa" i da vladajuća koalicija ne treba da dopusti da se četiri dana raspravlja o nečemu što nije na dnevnom redu parlamenta.

Šefica poslaničke grupe G17 očekuje i da će vlada, po hitnom postupku, u skupstinsku proceduru dostaviti zakon o akcizama, ističući da nije mogla da pretpostavi da će se dogoditi ono što se desilo - da se ne poštuje volja vladajuće većine, ni vladina odluka da se amandmani na taj propis odbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.