Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grosman i Stivens u poseti Kosovu

Priština -- Mark Grosman u četvrtak popodne boravi u Prištini

Američki državni podsekretar za politička pitanja Mark Grosman rekao je u sredu u Prištini da je do juna 2005. godine potrebno stvoriti prosperitetno, demokratsko i mirno Kosovo i istakao da je ovo važan datum za Kosovo, Evropu i sigurno i za SAD.

"Treba mnogo toga uraditi na implementaciji standarda. Vreme do juna meseca sledeće godine brzo će proći i zato treba dati sve od sebe kako bi stvorili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demokratsko Kosovo", rekao je Grosman novinarima posle sastanka sa predstavnicima UNMIK-a, privremenih institucija i odvojeno sa predstavnicima Srba, dodajući da je 2005. godina "tu iza ugla".

Član Predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović rekao je da je Grosman insistirao da se Srbi uključe u kosovske institucije i u radne grupe za implementaciju standarda. "Nismo zadovoljni rekonstrukcijom objekata uništenih u martovskom nasilju. Rekonstrukcija još nije počela. Stalno se izmišljaju novi razlozi odlaganja. Ako se škole ne završe do 1. septembra izvjesno je da će 17. mart ostaviti stravične posledice", rekao je Ivanović i istakao da "vrlo brzo možemo imati etnički čisto Kosovo i da zbog toga stav američke administracije mora čuti običan Albanac".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.