Izvor: B92, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gredelj: Bahatost vlasti

Novi Sad -- Član Saveta za borbu protiv korupcije Stjepan Gredelj kaže da podela javnih preduzeća svedoči o bahatosti vlasti.

"Posebno je zanimljiva klauzula da sada jedna stranka drži vlast nad čitavim preduzećem. Sada je uspostavljena potpuna jednopartijska kontrola nad tim preduzećima, i to bez ikakve odgovornosti", rekao je Gredelj za novosadski Dnevnik. On je bahatošću nazvao i sve povlastice koje su za sebe obezbedili poslanici Skupštine Srbije.

"Verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će poslanici uskoro doći i do modela da više i ne moraju da dolaze na sednice, a da pri tom najnormalnije ubiru i dnevnice i putne troškove i ko zna kakve sve još beneficije jer je mašta tih ljudi očigledno nepresušna", kaže Gredelj.

Prema navodima Dnevnika, svakom narodnom poslaniku sleduje zarada od oko 76.000 dinara, a šefu poslaničkog kluba oko 83.000. Poslanici svakog meseca primaju i paušal od oko 30.000 dinara i dnevnice od oko 1.500 dinara kada dolaze na neki sastanak.

Poslanici imaju pravo i na besplatno parkiranje u javnim garažama, pokriće putnih troškova za dolazak u Skupštinu i poslanički imunitet.

Poslanici mogu da iznajme stan u Beogradu za 35.000 dinara na osnovu sudski overenog ugovora o podstanarstvu. Tim iznosom poslanici treba da plate kiriju, struju, telefon i komunalije, ali tada gube pravo na putne troškove.

Poslanici-podstanari imaju pravo i na dodatak za odvojen život u visini od 75 odsto prosečne plate u privredi, navodi list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.