Izvor: Blic, 15.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka za kompromis o Kosovu

Grčka za kompromis o Kosovu

Ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani izjavila je juče u Beogradu da će jedino kompromisno rešenje za budući status Kosova obezbediti stabilnost u regionu.

'Uvereni smo da je iznalaženje kompromisnog rešenja, koje će prihvatiti Beograd i Priština, od presudnog značaja za stabilnost regiona', izjavila je Bakojani na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Ona se juče sastala i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa premijerom Vojislavom Koštunicom.

'Ostajemo privrženi izgradnji multietničkog Kosova', naglasila je Bakojani i dodala da je 'evropska perspektiva Srbije strateško opredeljenje za Grčku'.

'Nezavisnost KiM je neprihvatljiva', ponovio je Tadić, naglasivši da Beograd želi mir i kompromis.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.