Gradonačelnica se žali Šabiću

Izvor: B92, 25.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnica se žali Šabiću

Maja Gojković (FoNet, arhiva)

Novi Sad -- Gradonačelnica Novog Sada uputila žalbu povereniku za informacije od javnog značaja.

Maja Gojković se žalila Rodoljubu Šabiću zbog toga što nije dobila sve tražene podatke od Fonda Vojvodine za kapitalna ulaganja Vojvodine, odnosno što posle pisma koje je 7. septembra poslala pismo direktoru Fonda Momčilu Miloviću, tražeći da je obavesti za koje projekte će ove godine biti odobrena sredstava, nije dobila odgovor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Pošto Fond, suprotno članu 5. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, nije dostavio kopije odobrenih programa, ni datume kada su prijave dostavljene, upućujem vam žalbu kako bih dobila tražene odgovore", navela je Maja Gojković u pismu.

Milović je poslao odgovor gradonačelnici, ali u vidu otvorenog pisma, u kom nisu sadržani odgovori na sva njena pitanja. On je naveo da će iz Fonda ove godine u novosadske projekte biti uloženo 2,5 milijardi dinara i ocenio da bi bilo i više novca da su pristigli valjani zahtevi.

Oko 80 odsto predloga bilo je nekompletno, a grad je kasnio duže od četiri meseca u njihovoj dostavi, u odnosu na sve druge opštine u Vojvodini.

Tu temu je na septembarskoj sednici Skupštine Vojvodine otvorio predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke i generalni direktor Zavoda za izgradnju grada Igor Mirović, tvrdeći da pokrajinske vlasti iz Fonda za kapitalna ulaganja neće da finansiraju novosadske projekte samo zato što su u Novom Sadu na vlasti radikali.

Maja Gojković je članica SRS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.