Građani zone evra pre plaćaju gotovinom nego karticom

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Nov.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani zone evra pre plaćaju gotovinom nego karticom

Više od tri četvrtine svih plaćanja u zoni evra obavi se u gotovini a samo petina karticama, iako gradjani načelno daju prednost plaćanju karticom. Novo istraživanje Evropske centralne banke (ECB) pokazalo je i da su plaćanju gotovinom skloniji muškarci nego žene i sredovečni i stariji nego mladi.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Evropljani i dalje vole da plaćaju kešom, čak i ako to ne znaju

Izvor: Capital.ba, 29.Nov.2017, 10:02

BRISEL, Studija Evropske centalne banke (ECB) pokazuje da se najveći dio plaćanja u evrozoni obavlja gotovinom, otkrivajući kako digitalne valute i mobilna plaćanja nisu u značajnijoj mjeri izbacila iz upotrebe novčanice i kovanice.  Prema ovoj studiji, gotovina je prošle godine činila oko...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.