Izvor: Blic, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani o novom ustavu na Internetu

Građani o novom ustavu na Internetu

'Dobro je da se Srbi bar oko nečega ujedine' ili, 'ako glasam za ovaj ustav, da li smo bliže ili dalje od EU' i kako takmičari u 'Velikom bratu' utiču na referendum - samo su neki od komentara i dilema građana iznetih na sajtu www.skupstinskamreza.org. yu., a na račun novog ustava o kome će se Srbija izjašnjavati 28. i 29. oktobra.

Primedbe građana na tekst ustava biće kasnije uobličene u izveštaj koji će biti predstavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šefovima svih poslaničkih grupa u Skupštini Srbije kao osnova za buduće izmene ustava ili neku buduću javnu raspravu.

U odeljku 'Rasprava o novom ustavu Republike Srbije' od 9. oktobra građani mogu da kažu šta misle o ustavu o kome će se izjašnjavati za dve nedelje.

Neki od učesnika foruma na kome se raspravlja o ustavu u dilemi su zašto bi glasali na referendumu kada se on donosi samo zbog Kosova, drugi pozivaju na bojkot. Zabrinut za izlaznost na referendumu, jedan od učesnika ništa nije prepustio slučaju pa je zatražio da se ukućani 'Velikog brata' puste da bi mogli da glasaju na referendumu.

Skupštinska mreža je nezavisni privatni politički portal koji je odlučio da omogući građanima Srbije da iskažu svoje mišljenje o ovom dokumentu.

- Komentari koje građani šalju 'nisu i ne mogu biti javna rasprava jer je Predlog ustava već usvojen, ali je ovo, ipak, mogućnost građanima da kažu šta misle o ustavu. Na ovaj način praktično već sada započinjemo javnu raspravu o amandmanima na novi ustav, ukoliko bude usvojen na referendumu, odnosno javnu raspravu o budućem predlogu novog ustava, ukoliko referendum ne uspe - kaže za 'Blic' osnivač i urednik tog sajta Ivan Milošević.

N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.