Izvor: B92, 04.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grad želi Hipodrom i ZOO-vrt"

Beograd -- Radmila Hrustanović uputila Ministarstvu ekonomije pismo o namerama da Hipodrom i Zoološki vrt postanu javna preduzeća Grada.

"Zoološki vrt je 1952. godine osnovao Beograd, a 1991. godine je nezakonito prestrukturiran, bez znanja Grada", rekla je zamenica gradonačelnika Beograda Radmila Hristanović na konferenciji za novinare. Ona je rekla da to "nema veze sa direktorom Zoološkog vrta" i da je jedina briga Grada kako da ga vrate pod okrilje Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Hrustanovićeva je izjavila da je, na osnovu rešenja Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove od 28. septembra, "Beogradska arena" dobila upotrebnu dozvolu i naglasila da je od 2002. godine, kada je Grad Beograd dobio u nadležnost nastavak izgradnje, u nju uloženo 40 miliona evra.

Ona je saopštila i da je odobrila 173 miliona dinara za sanaciju i rekonstrukciju Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović". Ova sredstva će biti uložena za objekte hirurgije, bolnicu za psihijatriju i kliniku za akušerstvo, rekla je zamenica gradonačelnika.

Hrustanovićeva nije želela da govori o dogovoru DS-a i DSS-a o preuzimanju funkcije vršioca dužnosti gradonačelnika, odnosno preuzimanju mesta predsednika Skupštine grada, na sednici zakazanoj za ponedeljak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.