Izvor: B92, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Ješić prešao u DS

Novi Sad -- Gradonačelnik Inđije Goran Ješić danas je prešao u Demokratsku stranku.

On kaže da je to uradio zato što je DS "jedina ozbiljna demokratska partija koja može da nastavi reforme u Srbiji". Na konferenciji za novinare DS-a, Ješić je rekao da se u tu stranku učlanio danas zato što je usvojen novi ustav i time "otvorena nova stranica u političkoj istoriji Srbije".

Ješić je naglasio da nije glasao za ustav na referendumu i da se zato javnosti obraća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas, a nije to učinio pre, jer smatra da samo DS može da primeni model njegove Inđije na celoj teritoriji Srbije.

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić rekao je da je Ješić uspeo da modernizuje lokalnu administraciju i reformiše je, da je doveo najveći broj investicija u Srbiji po broju stanovnika u opštini, kao i da sva javna preduzeća u Inđiji funkionišu.

Ješić je bio zamenik predsednika GSS-a, a letos je podneo ostavku na to mesto i izašao iz stranke. Tada je predsednicu GSS-a Natašu Mićić optužio da vodi politiku utapanja te stranke u Liberalno-demokratsku partiju.

Ješić je, kao nezavisni poslanik u Skupštini Vojvodine, iz Poslaničkog kluba Zajedno za Vojvodinu, čiji je nosilac Liga socijaldemokrata Vojvodine, prešao u Poslanički klub DS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.