Izvor: B92, 08.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran D. pušten iz pritvora

Novi Sad -- Goran D. koji je priveden u istrazi zbog pretnji upućenih novinaru Dinku Gruhonjiću, pušten je iz pritvora.

Agenciji Beta je u istražnom odeljenju novosadskog Opštinskog suda rečeno da je Goran D. pušten posto je utvrdjeno da nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje u pritvoru. MUP Srbije saopštio je pre dva dana da je priveden Goran D. i da je izvršen pretres stana i drugih prostorija u kojima on živi.

Novosadski mediji objavili su ovih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana da se iza inicijala koji su navedeni u saopštenju policije nalazi pripadnik neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" Goran Davidović, zvani Firer.

Mediji su objavili i da je policija privela na informativni razgovor još nekoliko osoba koji su članovi "Nacionalnog stroja" ili su povezani sa tom organizacijom.

Davidoviću i većini pripadnika "Nacionalnog stroja" sudilo se zbog upada na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu, 9. novembra 2005. godine.

Šefu dopisništva agencije Beta za Vojvodinu i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinku Gruhonjiću upućene su anonimne pretnje smrću na medjunarodnom neonacističkom i rasističkom sajtu "Stormfront".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.