Izvor: B92, 04.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva više nije u SRS

Novi Sad -- Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković više nije članica Srpske radikalne stranke, saopšteno je danas iz Gradskog odbora SRS.

Predsednik novosadskih radikala Igor Mirović izjavio je medijima da se Gojkovićeva više ne vodi u evidenciji članova i da je, koliko je njemu poznato, osnovala novu političku organizaciju. "Maja Gojković je registrovala političku partiju koja se zove Pokret za Novi Sad. O njenim daljim političkim planovima ne znam ništa više od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga", rekao je Mirović.

On je naveo da za Gojkovićevu više nema mesta u SRS jer ne učestvuje u radu stranke, a u kampanji za predsedničke izbore nije ni podržala stranačkog kandidata Tomislava Nikolića.

Maja Gojković je bila članica SRS od početka svoje političke karijere, a dugo je obavljala i dužnost potpredsednika stranke.

Za gradonačelnicu Novog Sada izabrana je 2004. godine, nakon drugog kruga glasanja u kojem je tesno pobedila kandidata Demokratske stranke Borislava Novakovića.

Kako je danas saopšteno, Igor Mirović će biti nosilac liste kandidata SRS na lokalnim izborima, a biće i kandidat stranke za gradonačelnika, kojeg će u novom sazivu birati odbornici Skupštine grada.

Mirović je rekao da očekuje da će radikali ponoviti izborni rezultat iz 2004. godine i da sa puno optimizma očekuje 11. maj.

On je ponovio da Srpska radikalna stranka, nakon izbora, sigurno neće sarađivati sa Demokratskom strankom, Liberalno-demokratskom partijom, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i strankom G17 plus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.