Izvor: B92, 16.Mar.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva: Nemam novu stranku

Beograd -- Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković izjavila da nema novu stranku i da je pre isključenja iz SRS niko nije kontaktirao.

Da više nije član Srpske radikalne stranke, kako kaže, saznala je iz saopštenja novosadskog odbora SRS. Ona tvrdi da nijedno objašnjenje nije dobila i da je nakon osamnaest godina prosto izbrisana iz evidencije, čime je postigla još jedan rekord srpske političke scene - da partija izbaci svog osnivača.

U intervjuu "Novostima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ona je rekla da planira da ove nedelje izađe sa svojom listom za lokalne izbore i da razmišlja i o pokrajinskim.

Gojkovićeva je, ipak, naslućivala šta će se dogoditi, ali je čekala poziv u kome će joj neko objasniti šta nije u radu, ali nije ga bilo

"Prvi znaci da se tako nešto sprema videli su se kada je u Novom Sadu počeo da se prikazuje spot bez mene. U čuvenom komunističkom maniru, po kojem se nepodobni brišu sa fotografija. Ta cenzura bila mi je prvi znak. Nikakvih drugih signala do te konferencije za novinare na kojoj je saopšteno da više nisam član nije bilo", kazala je ona.

Gojkovićeva je kazala da se trudila u poslednje tri i po godine da komunicira sa čelnicima stranke da bi se sprovele određene reforme.

"Mnogo sam vremena utrošila na definisanje drugačijeg načina razmišljanja. A oni su, očigledno, čekali da odem sama, pa da im bude lakše. Videli su da to neću učiniti, a zbog nečega im se jako žurilo", smatra ona.

"Utrošila sam ogromno vreme na razgovore i nikad mi niko nije rekao da tu ima bilo šta neprihvatljivo", tvrdi Gojkovićeva.

"Naprotiv, u razgovorima je uvek bilo razumevanja. Sad vidim da to nisu bile iskrene želje, nego potrebe predizbornih kampanja. Ako im je izraz želje za reformama to što će nekog ko pokaže drugačije mišljenje isključiti iz stranke, a da, pri tom, ne dozvoli ni članstvu da se o tome izjasni, voljom ko zna koga, onda nam se vizije zaista razlikuju", rekla je ona i dodala da ne zna ko u vrhu stranke stoji iza svega i koji su stvarni razlozi.

"Ne mogu da shvatim da neko u 21. veku govori da je naša veličina u tome što se nismo promenili... Srbija je posle 2000. znatno drugačija nego devedesetih. Svaki dan nam daje nove izazove. Morali smo da se prilagodimo. SRS je jaka stranka, birači očekuju od nje da jednog dana predvodi Srbiju. Ali, to nikako da se dogodi", rekla je Gojkovićeva.

Ona ne vidi da su radikali spremni da naprave zaokret da bi bili prihvaćeni, da bi imali koalicioni potencijal.

"Ne može stalno da se govori da neće sa ovim ili onim. Izgleda kao da zapravo i neće da dođu na vlast. Još nisam čula kako radikali misle da vode Srbiju u 21. veku. Da li je to put izolacije ili put ka Evropi", rekla je Gojkovićeva.

Ona smatra da se lider SRS Vojislav Šešelj na suđenju u Hagu odlično brani, da je očigledno da će uskoro biti u Srbiji i da je to značajno za budućnost Srpske radikalne stranke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maja Gojković: Nemam novu stranku

Izvor: Blic, 16.Mar.2008

Gradonačelnnica Novog Sada Maja Gojković izjavila je da nema novu stranku i da je pre isključenja iz SRS niko nije kontaktirao.....Da više nije član Srpske radikalne stranke, kako kaže, saznala je iz saopštenja novosadskog odbora SRS. Ona tvrdi da nijedno objašnjenje nije dobila i da je nakon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.