Gojković zatražila da se prekine prenos zbog izborne tišine

Izvor: Politika, 28.Dec.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković zatražila da se prekine prenos zbog izborne tišine

BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je zatražila da se prekine direktan prenos skupštinskog zasedanja u skladu sa ugovorom koji parlamentu ima sa RTS, kako bi se sprečilo kršenje izborne tišine, odnosno zbog održavanja lokalnih izbora u više mesta u Srbiji.

Poslanici opozicije su zbog toga oštro negodovalli.

„Ovo nije bila nikakva mera nego sprečavanje zloupotreba ostalih zakona zbog izborne tišine, odložili smo prenos da ne bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kršili i druge zakone koji se odnose na izbornu ćutnju koje do sada nijedan poslanik nije kršio”, rekla je Gojkovićeva i zahvalila direktoru RTS što je, kako je naglasila, shvatio da može da izbije problem, pa će odloženi prenos biti od 20 sati.

Tako nešto se do sada događalo milijardu puta, rekla je Gojkovićeva.

Ona je odluku o prekidu direktnog prenosa donela pošto je šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović počeo da govori o događanjima u Mionici i izneo tvrdnju da je brutalno pretučen kandidat DS za predsednika opštine Milan Gavrilović.

Gojkovićeva je odredila petominutnu pauzu, a kada je zasedanje nastavljeno, šef poslaničkog kluba SDS Marko Đurišić je rekao da nigde ne postoji mogućnost da predsednik prekine prenos skupštine i da Gojkovićeva ne može da određuje da li će predstavnici sredstava javnog informisanja direktno prenositi sednicu ili ne.

„Najviše što možete, shodno poslovniku, jeste da sednica može biti zavtorena za javnost i to u jasno određenjim situacijama. Molim vas, nemate prava po poslovniku da tražite da se prekine prenos koji ide na kanalu javnog servisa, ranije je to bila odluka javnog servisa i nigde ne piše da je to vaša odluka”, insistirao je Đurišić.

Tanjug

objavljeno: 28/12/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.