Gojko Kličković pušten na slobodu

Izvor: Glas javnosti, 15.Apr.2010, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojko Kličković pušten na slobodu

BANJALUKA - Bivši predsednik vlade Republike Srpske (RS) Gojko Kličković pušten je danas na slobodu pošto je za to uknjižena hipoteka, potvrđeno je danas Tanjugu u Sudu Bosne i Hercegovine (BiH).

Sud BiH prošle sedmice doneo je odluku da Kličković bude pušten na slobodu pošto bude položena kaucija u vrednosti od 200.000 konvertibilnih maraka.

Kličković, protiv koga se vodi sudski postupak zbog ratnih zlocicna pocicnjenih početkom rata 1990-tih u Bosanskoj Krupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nad Bošnjacima, boraviće uz poštovanje mera zabrane koje mu je odredio Sud BiH, u Novom Gradu u kući brata koja je založena za njegovo puštanje na slobodu.

Uz prihvatanje hipoteke ,Sud BiH je Kličkoviću izrekao mere zabrane napuštanja mesta prebivališta na području Novog Grada bez prethodnog odobrenja Suda.

Kličkoviću su oduzeta lična dokumenta, putne isprave i vozačka dozvola, a svakodnevno se mora javljati u stanicu policije u Novom Gradu.

Ukoliko prekrši bilo koju od izrečenih mera zabrane, Kličkoviću može biti određen pritvor, a kontrola opravdanosti izrečenih mera biće obavljana svaka dva meseca.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.