Izvor: B92, 11.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica dolaska Kfora

Priština -- Danas se na Kosovu i Metohiji obeležava šesta godišnjica ulaska međunarodnih mirovnih snaga u Pokrajinu.

Komandant Kfora Iv de Kermabon pozvao je građane Kosova, na godišnjici dolaska snaga NATO-a, da odbace nasilje i želju za osvetom. Na svečanosti u glavnom štabu Kfora u Prištini, general De Kermabon i drugi zvaničnici su minutom ćutanja odali poštu za 119 vojnika poginulih tokom službe u mirovnim snagama na.

De Kermabon je na svečanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da to što su građani Kosova dobili šansu da krenu napred, "zaista inspiriše, s obzirom na sve što su prethodno izgubili". "Iako je želja za osvetom u ljudskoj prirodi, ne može se dozvoliti da ona diktira katastrofalni ciklus nasilja na Kosovu", rekao je komandant Kfora.

Na današnji dan navršava se šest godina od ulaska na Kosovo vojnih snaga predvodjenih NATO, kojim je završen sukob između državnih snaga Srbije i oružanih formacija kosovskih Albanaca, sada rasformirane Oslobodilačke vojske Kosova. Poslanik Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je tim povodom da je bombardovanjem 1999. Srbija dovedena u lošu poziciju i ocenio da ta pozicija još dugo neće biti drugačija.

"Podsećanje na današnji dan trebalo da bude opomena za sve jer pokazuje kako jedna loša politika u dugom vremenskom periodu može dovesti Srbiju do izolacije i sankcija i do potpuno neopravdanog bombardovanja", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.