Izvor: B92, 10.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goati: za DSS, ostale stranke u vladi samo ikebana

Beograd -- Izjava predsednika G17 plus Miroljuba Labusa da će ova stranka izaći iz Vlade Srbije ukoliko Tomislav Nikolić pobedi na predstojećim predsedničkim izborima poruka je demokratskom bloku da mora da se dogovori o zajedničkom kandidatu i istovremeno poruka DSS da "omekša" i napravi kompromis kada je reč o većinskoj vladi sa DS, smatra Vladimir Goati, naučni saradnik beogradskog Instituta društvenih nauka za Blic od subote.

Goati procenjuje da su veoma male šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da taj pritisak u trenutnoj situaciji uspe, dodajući da je stav Labusa usledio i kao posledica poslednjeg iskustva sa glasanjem o Zakonu o pomoći haškim optuženicima i njihovim porodicama, jer se tu pokazalo da DSS nisu potrebne ostale stranke u Vladi Srbije "koje prosto predstavljaju samo ikebanu": "Ostali učesnici u vladi, tu mislim na G17 plus i SPO, očigledno počinju da se ograđuju o poteze Vlade, jer se stiče utisak da se donose odluke protiv kojih su, a moraju da ih sprovode. Na taj način vidi se da je stvarna većina u Skupštini Srbije ona koju čine DSS, SRS i SPS, dok ostale stranke koje čine manjinsku vladu, samo formalno predstavljaju tu Vladu - kaže Goati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.