Izvor: B92, 11.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumci zaječarskog pozorišta štrajkuju glađu

Zaječar -- Dvoje glumaca pozorišta u Zaječaru počeli su štrajk glađu. Oni zahtevaju smenu upravnika pozorišta Vladimira Lazića i predsednika Opštinske komisije za nagrade Boška Ničića. Glumci tvrde da je bilo finansijskih malverzacija, ali i međustranačkih borbi koje štete pozorišta, izveštava iz Zaječara dopisnik B92 Dejan Radulović.

Nakon obraćanja svim nadležnim institucijma, dva glumca zaječarskog pozorišta "Zoran Radmilović", Vasa Spasojević i Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mladenović, koji su među najstarijim članovima Pozorišta, odlučili su da stupe u štrajk glađu u zgradi Skupštine opštine Zaječar. "Štrajkujemo zbog zloupotrebe Pozorišta. Ovo je samo deo šireg scenarija međustranačke borbe na nivou lokalne vlasti za prevlast nad Pozorištem, preko čijeg računa je proteklih godina bez pokrića trošena velika svota novca i to na veliku štetu Pozorišta", rekla je Dragana Mladenović.

"Tražimo da nalože smenu gospodina Lazića, upravnika u ostavci, protiv koga smo inače i podneli krivičnu prijavu, kao i predsednika Opštinske komisije za imenovanje i nagrade Boška Ničića", rekao je Mladenović.

Boško Ničić, poslanik Liberala Srbije, na ovo je odgovorio: "Ne radi se ni o kakvoj političkoj igri, već o tome da jedna grupa ljudi mesecima pokušava da opstruira rad Pozorišta. Oni ako imaju razloga da štrajkuju glađu... Ja nemam drugog komentara, nego samo to da ih uopšte ne razumem zašto to rade".

Glumci pozorišta "Zoran Radmilović" drugi dan su u štrajku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.