Izvor: Blic, 29.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasaj ili zatvor

Glasaj ili zatvor

Policijo, voljno! Budžet je usvojen, Vlada je opstala. Država nije srušena, poručili su juče pojedinci iz vladajuće koalicije. Država - to smo mi. Deluje poznato u Srbiji, zar ne?

Svi oni koji su ukazivali da postoji sličnost između Koštunice i Miloševića, sada mogu da govore i o njihovim razlikama. Jer, do sada u srpskoj parlamentarnoj praksi nije bilo poznato da tužilaštvo i policija moraju da prete poslanicima. I to samo na dan pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glasanje o budžetu. Sumnjivo, zar ne? A ćutali su ranije, kada se i za skupštinskom govornicom pominjala trgovina mandata. Neko će reći: 'Ma, mogli su, znalo se da je najmanje 126 poslanika bilo namireno članstvom u upravnim odborima, zaposlenjem, stanom, novim automobilom...'. A sad?

'Ko ne glasa za budžet, ili svi trgovci i kupci (čitaj Bogoljub Karić) poslaničkih mandata, moraće u zatvor', bio je siže te pretnje. Već znate šta su izabrali parlamentarci iz vladajuće garniture. Logično. Nije lepo da u svet ode slika kako žandarmerija upada u Skupštinu Srbije, maše pendrecima i hapsi neposlušne poslanike.

Jeste kupoprodaja poslaničkih mandata krivično delo, ali Ustavni sud je odlučio da poslanik ima pravo da raspolaže mandatom, a ne njegova stranka. Može da pređe u bilo čiju partiju, može i da proda i sebe i stranku i volju naroda. Dok bude tako u zemlji Srbiji, bar pravno gledano, Jočićeva policija i Stojkovićevo pravosuđe moraće da budu na oprezu. Dokle? Odlučiće Koštunica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.