Izvor: Blic, 28.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glad za odborima

Glad za odborima

Za Koštuničine svaki drugi upravni odbor, za Labusove i Dinkićeve svaki treći, a svaki peti za Vuka i Velju. Lepo, znaju se kvote...

Međutim, iako su ovakve podele u Srbiji već postale javna tajna, smeta činjenica da se radi o najvećim preduzećima u državi od kojih zavise građani Srbije, a u koja se članovi upravnih odbora imenuju da bi se zadovoljili stranački apetiti.

Upravni odbor. Zar u njemu ne bi trebalo da budu ljudi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi znali da upravljaju preduzećem ili ustanovom, a ne da samo primaju plate od oko 100.000 dinara? Ne. Članstvo u UO je čista idila. Niko da te pozove na odgovornost, niko ne zahteva tvoju ostavku, pa ti si u odboru samo da bi kontrolisao onu drugu ekipu da se ne omasti bez tvog znanja ili znanja tvoje partije. Sem ukoliko ne staneš na žulj premijeru, pa te ne razbaštini.

Političari otvoreno govore o članstvu u upravnim odborima kao sredstvu za podršku infrastrukturi partije.Pa, moram da pitam premijera, u sklopu borbe protiv korupcije, da li onda i to spada u mito?

Ti daj glas u Skupštini, a ja ću tebe u UO - eto love, povoljnih ugovora, partija će cvetati. Nije ni čudo što socijalisti neće u Vladu. Dosta su upravni odbori. U Srbiji važi novo pravilo - ko tebe glasom ti njega upravnim odborom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.