Gimnazija u Pančevu dobila novu fiskulturnu salu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2022, 14:49

Gimnazija u Pančevu dobila novu fiskulturnu salu

Nakon deset meseci završena je rekonstrukcija fiskulturne sale u pančevačkoj Gimnaziji. Zamenjena je krovna konstrukcija koja je prokišnjavala, urađena stolarija, voda, struja, fasada. Za to je grad izdvojio oko 50 miliona dinara.

Radovi su izvođeni u skladu sa uslovima koje je propisao Zavod za zaštitu spomenika kulture, budući da je Gimnazija "Uroš Predić" jedna od najstarijih prosvetnih institucija u našoj zemlji a od 1997. godine je proglašena za spomenik kulture.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ova rekonstrukcija je bila jedan od kapitalnih objekata na polju visokogradnje u prethodnoj godini. Zaista je bila velika želja svih nas da se ovaj objekat rekonstruiše u potpunosti. Sve je urađeno u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika kulture ,kako bi se sačuvala autentičnost ovog objekta ali je sve urađeno iz ugla bezbednosti učenika koji I koriste ovu salu", kaže Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Od kada postoji škola, kažu zaposleni, nije rađena detaljna rekonstrukcija sale koja je bila neophodna.

"Za Gimnaziju je ovo izuzetno značajan objekat i od kada postoji nije urađena detaljna rekonstrukcija fiskulturne sale. Učenici su presrećni. Dobili smo jednu savremenu salu uz savremenu opremu koju ćemo kupiti", ističe Zorica Pomar, direktorka Gimnazije "Uroš Predić".

Gimnaziju trenutno pohađa 970 đaka u 36 odeljenja, ono što nedostaje su dodatne učionice i kabineti. Plan je da u narednoj godini, uz pomoć Grada, počne izgradnja novog objekta koji će se nalaziti u dvorištu škole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.