Geno potvrdio da je rezolucija 1244 još na snazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geno potvrdio da je rezolucija 1244 još na snazi

BEOGRAD - Šef za mirovne operacije UN Žan Mari Geno rekao je danas da je bitno da u saradnji sa Beogradom budu pronađena praktična rešenja kako bi bili obezbeđeni mir i sigurnost na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Geno je u razgovoru sa premijerom Vojislavom Koštunicom kazao da je Rezolucija 1244 UN o Kosovu još na snazi.

Koštunica je ponovio da je Kosovo i Metohija, saglasno Povelji UN, Rezoluciji 1244 i Završnom helsinškom aktu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastavni i neotuđivi deo Srbije.

Predsednik vlade je dodao da se mora poštovati Rezolucija 1244 i naveo da je misija EU na Kosovu nelegalna i protivpravno prisutna na teritoriji Srbije.

Prema njegovim rečima, proglašavanjem jednostrane nezavisnosti Kosova grubo su prekršeni principi međunarodnog prava i Srbija nikada neće priznati taj čin.

Koštunica je naveo da i "ogromna većina članica UN nije priznala lažnu državu Kosovo već da više od 150 zemalja članica UN priznaje Srbiju u njenim legitimnim državnim granicama".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.