General Matis na čelu Pentagona?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2016, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Matis na čelu Pentagona?

Izabrani američki predsednik Donald Tramp imenovaće penzionisanog generala Džejmsa Matisa za ministra odbrane, objavio je Vašington post danas navodeći da će zvanično imenovanje uslediti sledeće nedelje.

Izbor ovog vojnog stratega mogao bi da bude još jedan pokazatelj da Tramp namerava da buduću američku spoljnu politiku distancira od one kakvu je vodio Barak Obama oslanjajući se na američke saveznike u borbi protiv islamističkih ekstremista, ocenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rojters.

Nominacija Matisa verovatno će naići na odobrenje pripadnika američke vojske od kojih ga mnogi poznaju po živopisnom nadimku "ludi pas".

Ipak, nominaciju Matisa sprečavaju birokratske prepreke imajući u vidu da je on penzionisan tek 2013. a da je za ododobrenje Kongresa potrebno da novi šef Pentagona bude civil najmanje sedam godina pre imenovanja.

Tramp je posle sastanka sa Matisom pre dve nedelje rekao da je impresioniran njime i rekao da je on "pravi general generala!"
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Penzionisani general Matis novi američki ministar odbrane

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2016

Penzionisani general Džejms Matis biće novi američki ministar odbrane, najavio je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp...Tramp je na skupu u četvrtak uveče u Sinsinatiju najavio da će Matisa predložiti za novog šefa ministarstva odbrane...Matis (66) se penzionisao 2013, a dotad je bio komandant...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.