Izvor: B92, 10.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gauen odbio susret sa Kostićem

Niš -- Ambasador Velike Britanije u SCG Dejvid Gauen, odbio je da se sretne s gradonačelnikom Niša Smiljkom Kostićem.

Razlog za ovakvu Gauenovu odluku jeste to što "ne može da razgovara s nekim ko je iskoristio svoju javnu funkciju i delio poklone porodici haškog optuženika generala Vladimira Lazarevića".

Gauen je nakon razgovara s načelnikom nišavskog okruga Milanom Lapčevićem rekao da smatra da "ne bi bilo u redu" da razgovara s Kostićem jer je on iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnu funkciju na kojoj se nalazi da ugosti i da preda poklone porodici generala Lazarevića.

Britanski ambasador nije želeo da odgovori da li isti stav važi i za republičkog ministra za kapitalne investicije i lidera Nove Srbije, Velimira Ilića, koji je zajedno s Kostićem poklonio "Škodu oktaviju" sinu generala Lazarevića.

Iz kabineta gradonačelnika novinarima je rečeno da "nije jasno zašto će ambasador Gauen posetiti načelnika okruga, a ne želi da razgovara sa gradonačelnikom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.