Izvor: B92, 28.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gauen: Teško u EU pre 2012.

Beograd -- Srpska vlada uspešno uvodi evropske standarde, ali teško da će Srbija postati članica EU pre 2012. godine, smatra britanski ambasador

Isporučivanje haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića neophodan je korak na putu kao EU, a ima i mnogo drugih koraka koje SCG treba da pređe, jer nema prečice ka pridruživanju EU, rekao je britanski ambasador u Beogradu Dejvid Gauen za mesečnik CorD na engleskom jeziku.

Gauen je dodao da se SCG već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povezala sa nekim manjim članicama EU, što je veoma pozitivno, ali je upozorio da datum kada će Srbija i Crna Gora postati članice EU zavisi od brzine kojom ce državna zajednica usvajati evropske standarde. "Srbija i Crna Gora trebalo bi snažnije da se povežu sa Velikom Britanijom, Francuskom i Nemačkom, na svom putu prema članstvu u EU", ocenio je Gauen.Britanski ambasador je rekao da će uvek postojati "izvesni elementi" kao što je Srpska radikalna stranka, koji se tome protive, ali da je srpska vlada pokazala jasnu političku volju i odlučnost da građanima objasni prednosti članstva u EU, i šta ono podrazumeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.