Ganić u pritvoru

Izvor: Glas javnosti, 01.Mar.2010, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ganić u pritvoru

LONDON - Bivši član ratnog Predsedništva Bosne i Hercegovine Ejup Ganić, koji je danas uhapšen u Londonu, biće zadržan u pritvoru, prenosi AP.

Ganić je uhapšen na međunarodnom aerodromu "Hitrou" u Londonu kada je pokušao da napusti Veliku Britaniju i pojavio se na sudu koji mu je odredio pritvor. Ganić će se ponovo pojaviti pred sudom 29. marta, javlja AP.

Portapolka Forin ofisa nije pružila više detalja o slučaju jer je sudski postupak u toku.

Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vlasti moraju da podnesu kompletnu dokumentaciju koja podržava zahtev za izručenje Ganića pre nego što bude utvrđen datum za saslušanje o izručenju. Sudija će onda razmotriti da li postoje prepreke za ekstradiciju, saopšteno je iz Forin ofisa.

Srbija je izdala poternica protiv Ganića i 18 drugih osoba zbog sumnje da su 1992. godine počinili napad na konvoj kolone JNA u Dobrovoljačkoj Sarajevu, u kojem su ubijena 42 vojnika, 73 ranjeno, a oko 200 zarobljeno, prema podacima Centra bezbednosti Istočno Sarajevo.

Ministartvo pravde Srbije uputiće sutra ujutru nadležnim organima Velike Britanije molbu za ekstradiciju Ejupa Ganića.

Ministarka pravde Snežana Malović rekla je da je Ganić zadržan na londonskom aerodromu na osnovu poternice koju je za njim izdao beogradski Interpol. Ona je precizirala da je o Ganićevom hapšenju londonski Interpol obavestio Interpol Srbije.

"Ministartvo pravde Srbije nadležnim organima Velike Britanije ujutru će uputiti molbu za ekstradicju Ganića", istakla je Snežana Malović.

Gosp. Ganic, rodjen 1946. u N. Pazaru (Srbija) je oduvek bio veliki muslimanski nacionalista...cak i ranih 70-tih kad je predavao na Tehnoloskom fakultetu u Beogradu. On je direktno odgovoran za smrt vojnika (slucaj Dobrovoljacka) i kao takav bi trebalo da snosi konsekvense i da za to konacno odgovara. Pozdrav iz Njujorka.

Ganić je Albanac rođen kao Ejup Ganići u Novom Pazaru. Sarajevo ga nikad nije prihvatilo kao svog stanovnika. Eto vam ga nazad, jedan šiptar manje u Sarajevu. Hvala Srbijo...

Sarajlija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.