Ganić saslušan u vezi Dobrovoljačke

Izvor: B92, 23.Nov.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ganić saslušan u vezi Dobrovoljačke

Sarajevo -- Član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić saslušan je danas u Tužilaštvu BiH u predmetu "Dobrovoljačka ulica".

"U Tužilaštvu BiH razgovarao sam o tome kako se branila BiH 2. i 3. maja 1992. godine", rekao je Ganić novinarima i odbio da otkrije razlog i karakter svog svedočenja. Kako su preneli sarajevski mediji, Ganić nije želeo da daje bilo kakve komentare u vezi sa predmetom "Doborovoljačka ulica".

Ni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želeo da novinarima saopšti nikave podatke o toku istrage u ovom predmetu.

Podsetimo, u Srbiji se vodi paralelni postupak u ovom slučaju koji se nije ni dogodio na njenoj teritoriji. Srbija je raspisala poternicu za 19 državljana BiH osumnjičenih za navodni zločin u Dobrovoljačkoj ulici.

Među licima sa poternice nalazi se i Ejup Ganić, koji je 1. marta prošle godine bio uhapšen na aerodromu Hitrou u Londonu, ali je pušten uz kauciju, nakon čega je oslobođen odlukom Vestminsterskog suda.

Srbija je još raspisala poternicu i za Stepanom Kljujićem, Mustafom Hajrulahovićem Talijanom, Zaimom Backovićem, Hasanom Efendićem i generalom Jovanom Divjakom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.