Izvor: B92, 04.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galjak: Prioritet pregovori

Prag -- Kristina Galjak kaže da je priroritet EU priprema za početak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju, a ne referendum u Crnoj Gori.

Portparol visokog predstavnika Evropske unije Havijera Solane rekla je za Radio Slobodna Evropa da će početak pregovora biti glavna tema razgovora tokom posete evropskog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solane, koji je najavljen za 20. jul u Beogradu.

Ona je istakla da je organizivanje referenduma legitimno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravo, jer je predviđen Beogradskim sporazumom i dodala da će zvaničnici u Briselu prihvatiti bilo koju odluku zvaničnika u Beogradu i Podgorici oko referenduma.Galjakova je rekla da nije na EU da donosi odluke o tehničkom aspektu organizovanja referenduma, odnosno ko sve može da izađe na njega i dodala da je "naša dužnost da obezbedimo da je organizovanje referenduma dogovoreno konsenzusom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.