Izvor: B92, 17.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galjak: Komisija ce zavrsiti posao do kraja jula

Beograd -- Portparol visokog predstavnika Evropske Unije Havijera Solane Kristina Galjak kazala je u sredu da EU ocekuje da Komisija za pisanje Ustavne povelje Srbije i Crne Gore zavrsi rad do kraja jula. Galjakova je za Radio Crne Gore kazala da je najobicnija spekulacija da ce Brisel ukoliko komisija ne okonca izradu Ustavne povelje u dogovorenom roku taj posao poveriti potpisnicima Beogradskog sporazuma.

Podgoricke "Vijesti" objavile su u sredu da komisija za pisanje Ustavne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povelje nece uspeti da do kraja jula zavrsi posao i da ce povelju na predlog Brisela u roku od deset dana napisati petorica potpisnika Beogradskog sporazuma. Portparol Visokog predstavnika EU za evropsku bezbednost i saradnju rekla je da su svi kontakti predstavnika EU i zvanicnika Crne Gore i Srbije usmereni na pomoc komisiji da do kraja jula napise Ustavnu povelju.

Ona je dodala da Solana razmislja o poseti Balkanu, ali da zbog obaveza u Americi, Balkan nece posetiti ove nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.