Izvor: B92, 11.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GSS: Koštunica štiti optuženike

Beograd -- Građanski savez Srbije navodi da je premijer Srbije politički zaštitnik haških optuženika.

GSS je saopštio da od Komisije koju je formirao Vrhovni savet odbrane očekuje punu istinu o pogibiji dva vojnika na Topčideru. "Naše informacije govore o tome da se u vrhu Vojske Srbije i Crne Gore sada odlučuje dokle će se seći' i ko će biti žrtvovan kako bi načelnik Generalštaba VSCG Branko Krga i najbliži saradnici bili zaštićeni", navodi GSS.

GSS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodaje da je Nataša Mićić u junu 2003, tada v.d. predsednika Srbije, tražila od tadašnjeg ministra odbrane Borisa Tadića i načelnika Generalštaba VSCG Branka Krge objašnjenje za boravak haškog optuženika Veselina Šljivančanina u vojnim objektima. Danas javnost zna da je Vojska skrivala Šljivančanina, a svima je jasno ko su politički zaštitinici haških optuženika i vojnog vrha koji ih skriva. To su premijer Srbije Vojislav Koštunica i njegova vlada", navodi GSS.

GSS i Borisu Tadiću, predsedniku Srbije, postavlja pitanje šta je kao ministar odbrane četiri sata s Krgom radio kod Šljivančanina u noći kada je ovaj uhapšen i zašto je prošle nedelje blokirao smenu načelnika Generalštaba, makar i kroz penzionisanje, a protiv volje ostala dva člana VSO.

Podsetimo, još uvek se čeka na zvaničan izveštaj Nezavisne komisije, koju je formirao VSO,a koja treba da utvrdi činjenice vezane za pogibiju dva vojnika na Topčideru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.