GENERAL KRSTIĆ TUČEN DO NESVESTI I ISEČEN ŽILETOM PO VRATU

Izvor: Kurir, 08.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GENERAL KRSTIĆ TUČEN DO NESVESTI I ISEČEN ŽILETOM PO VRATU

BEOGRAD - Bivšeg generala Vojske Republike Srpske Radislava Krstića trojica muslimana u Engleskom zatvoru posekli su žiletom po vratu, "za dlaku" promašivši arteriju, piše današnji Dejli meil.

Krstića su zatvorski čuvari pronašli na podu ćelije u lokvi krvi u petak oko 11 časova ujutro i, osim što je posečen preko vrata, bio je i izudaran po glavi i telu. U vreme kad je odvezen u bolnicu Pinderfilds nije bio pri svesti.

Neimenovani izvor na koji se poziva britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << list, a prenosi Radio Slobodna Evropa, izjavio je kako je zbog toliko krvi prvo pomislio da je Krstić mrtav. Kasnije je saopšteno da 62-godišnji bivši general nije u životnoj opasnosti.

Dejli meil piše da ovaj incident predstavlja veliku sramotu za dobro čuvani zatvor "Vejkfild", jer se Krstić smatra jednim od najosetljivijih i najvažnijih britanskih zatvorenika. Haški tribunal osudio je Krstića za genocid 35 godina zatvora.

Engleski advokat Rasek Hopkins posetiće sutra Radislava Krstića u zatvoru "Vejkfild" u Zapadnom Jorkširu, izjavio je generalov branilac Tomislav Višnjić. On je rekao da je Hopkins dobio dozvolu da generala Krstića poseti sutra u 10 sati.

General Krstić je, posle lekarske pomoći koja mu je ukazana u civilnoj bolnici, vraćen u popodnevnim satima u zatvor i on je, kako se tvrdi, van životne opasnosti. Odbrana generala Krstića najavila je da će zbog ovog incidenta tražiti prijem kod predsednika Haškog tribunala. Višnjić tvrdi da je napad na Krstića bio predvidiv.

Stalne pretnje

Krstić je u zatvor "Vejkfild" prebačen pre nekoliko meseci, a već mu je više puta prećeno i tretman prema njemu je, kaže advokat, bio izuzetno loš.

- Ovo je greška britanskog Ministarstva pravde i bezbednosnog sistema u zatvoru i nadležni duboko treba da se zamisle da li general Krstić treba da nastavi da izdržava kaznu u tom zatvoru - rekao je Višnjić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.