Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus odredilo poslanike za Skupštinu Srbije

BEOGRAD - Predsedništvo G17 plus odredilo je 24 poslanika koji će predstavljati tu stranku u novom sazivu Skupštine Srbije. Poslanici G17 plus iz Beograda su Suzana Grubješić, Miloljub Albijanić, Vlajko Senić, Željko Ivanji, Simo Vuković, a iz Vojvodine Nadica Momirov, Nikola Novaković, Sava Čojčić, Jelena Travar i Žura Viorel, saopštila je ta stranka.

Iz centralne Srbije poslanici biće Vidoje Petrović, Nebojša Zdravković, Branislav Jovanović, Milan Đokić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dragi Damjanović, Miodrag Miljković, Jovan Nešović, Branislav Mitrović, Šerif Hamzagić i Stojanka Petković. Takođe, stranku će u novom parlamentu predstavljati i Gordana Rajkov, Miljan Ranđelović, Veroljub Stevanović i Saša Milenić.

G17 plus je na parlamentarnim izborima u Srbiji učestvovala na listi koalicije "Za evropsku Srbiju" i po sporazumu joj pripadaju 24 poslanička mesta, od ukupno 102 mandata koliko je koalicija osvojila.

Stranke i koalicije koje su na parlamentarnim izborima osvojile mandate do petka, 30. maja, treba da predaju liste budućih poslanika, potvrdila je juče predsednica Republičke izborne komisije Sonja Brkić.

Brkićeva je objasnila da Zakon o izboru narodnih poslanika ostavlja i dodatni rok od pet dana, koji ističe u sredu, 4. juna, da stranke dostave imena poslanika.

Ukoliko bi se desilo da stranke same ne odrede poslanike ni u produženom roku, RIK je ovlašćena da mandate dodeli kandidatima sa izborne liste prema redosledu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.