Izvor: Blic, 24.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus neće Natašu Milojević

G17 plus neće Natašu Milojević

G 17 plus čvrsto je rešio da ne popusti zahtevu Socijaldemokratske partije da na mestuposlanika ministra Slobodana Lalovića, zameni Nataša Milojević jer veruje da bi njen ulazak u Skupštinu Srbije narušio ionako tanku vladajuću većinu.

Poslanici Socijaldemokratske partije su se zato, do zaključenja ovog izdanja, lomili da li da glasaju za raspravu o poverenju Vladi, a tim povodom je sinoć zasedalo i Predsedništvo stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kome se raspravljalo kako će SDP odgovoriti na tvrd stav G17 plus.

Lider SDP Nebojša Čović prošle nedelje sastao se tim povodom sa predsednikom G17 plus Miroljubom Labusom i Mlađanom Dinkićem. Naš sagovornik iz vrha G17 tvrdi da su oni Čoviću rekli da se o povratku Milojevićeve može razgovarati tek kada Prvi opštinski sud u Beogradu utvrdi da nije umešana u 'aferu Bodrum', ali da uopšte ne razmišljaju o tome da se predložena rokada izvrši.

- Tek kada sud to uradi možemo da razgovaramo. Nigde u koalicionom sporazumu ne piše da smi mi njima dužni poslanički klub, već da je njihovih pet poslanika na listi, što ne znači da će ih toliko biti u parlamentu - objašnjava Miloljub Albijanić, šef poslaničke grupe G17 plus u Skupštini Srbije.

Međutim, Čović je najavio da će stranka insistirati na vraćanju dva mandata. Visoki funkcioner SDP tvrdi da neće trpeti podstanarski odnos koji forsira G17 plus.

- Sem toga, sud je podigao optužnice, a među njima nije Milojevićeva. Šta im još treba? Problem je u stvari što oni nisu sigurni kako bi ona glasala u Skupštini Srbije - zaključuje naš sagovornik. N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.