Izvor: Blic, 14.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus i SDP zajedno na izbore

G17 plus i SDP zajedno na izbore

Potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić najavio je za 'Blic' da će se nakon današnjeg razgovora sa predstavnicima SDP Slobodana Orlića znati da li će se na listi kandidata za vanredne parlamentarne izbore ove stranke naći i predstavnici SDP. On je odbacio mogućnost formiranja koalicije ove dve stranke, istakavši da su 'sve ostale mogućnosti otvorene'.

Dinkić je kazao da G17 plus odgovaraju socijalni elementi programa SDP i njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ugovor sa Sindikatom 'Nezavisnost'.

- Interesuje nas sklapanje socijalnog pakta sa sindikatima jer bez dogovora sa predstavnicima radnika ekonomske reforme ne mogu da budu uspešne - rekao je Dinkić.

Upitan koliko realno osnove ima u spekulacijama o eventualnom formiranju koalicije G17 plus, SDP i 'Otpora', Dinkić je rekao:

- Stranka ima dobre odnose sa 'Otporom', ali nije bilo nikakvih konkretnih razgovora o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima.

Ipak, on je potvrdio da su predstavnici ovih stranka razgovarali u okviru 'dobre saradnje stranka koje će prvi put nastupiti na izborima'.

Dinkić je objasnio da G17 plus ne kalkuliše o postizbornim koalicijama, jer 'želi da po završetku izbora sa prvog mesta odlučuje o tome'.

Lider SDP Slobodan Orlić potvrdio je za 'Blic' da će danas razgovarati sa čelnicima G17 plus i naglasio da je moguć zajednički izlazak na izbore tih dveju stranaka.

- Sasvim je sigurno da će među onima koji budu činili novu vladu biti i G17 plus. Ako podrže naš predlog da socijalni program bude jedan od osnovnih elemenata u radu buduće vlade, u nastavku tranzicije, onda je vrlo moguće da dve stranke nastupe zajedno na izborima - rekao je Orlić, ali i dodao da bi o modelu tog zajedničkog nastupa tek trebalo da se razgovora. On je naglasio da bi bilo dobro ako bi se G17 plus i SDP u tom nastupu pridružio i 'Otpor'.

Aktivista 'Otpora' Nenad Konstantinović rekao je za naš list da je trenutni stav ove organizacije da sve stranke na izbore treba da izađu samostalno. On je ocenio da ova organizacija ima korektne odnose sa pojedinim strankama, ne želeći da precizira o kojim partijama je reč, uz objašnjenje da 'Otpor' jedino nije imao kontakte sa SRS i SPS. I. C. - N. Č.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.