Izvor: B92, 28.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17: "Minut do 12" protiv radikala

Beograd -- G17 Plus predao okružnom javnom tužiocu inicijativu za pokretanje postupka za zabranu SRS.

Stranka G17 je prikupila potpise 71.431 građanina Srbije koji su podržali ovu ideju, kao i materijal o ponašanju čelnika SRS u poslednjih 16 godina, rekao je Aleksandar Nikolić, šef pravnog tima G17 Plus.

"Smatramo da su se proteklih 16 godina predstavnici i čelnici SRS-a mnogo češće i mnogo više koristili govorom mržnje i raspirivali nacionalnu, versku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i rasnu netrpeljivost, nego što su se koristili nekim demokratskim načelima u svom delovanju", kaže Aleksandar Nikolić, šef pravnog tima G17 Plus.

Inicijativa za ukidanje radikala epilog je dešavanja od pre tri nedelje kada je sa skupštinske govornice poslanik SRS Zoran Krasić vređao Ivanu Dulić Marković. Radikali su optužili Ivanu Dulić i njenu porodicu da su ustaše, a G17 Plus je tog dana u znak protesta napustio skupštinsku salu i krenuo u kampanju za zabranu SRS i govora mržnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.