G17: Funkcioneri SRS kriju stanove

Izvor: B92, 27.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17: Funkcioneri SRS kriju stanove

Beograd -- G17 plus ponovo je zatražio od funkcionera SRS-a da građanima pruže informacije o svojoj pokretnoj i nepokretnoj imovini.

G17 plus već danima od zamenika predsednika SRS-a, generalnog sekretara Aleksandra Vučića, i potpredsednika Dragana Todorovića traži da podnesu imovinske karte, a u današnjem saopštenju je poručio da će to svakodnevno činiti dok god funkcioneri Srpske radikalne stranke to ne urade.

"Radikali više od 15 godina blate svoje političke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protivnike i etiketiraju ih da su lopovi, a sada kada bi trebalo da pokažu svoje poštenje na delu, ćute i skrivaju se. Nikolić, Vučić i Todorović, ne samo da ne žele da javno objave celokupnu pokretnu i nepokretnu imovinu, već i skrivaju stanove koje su dobili od poreskih obveznika Srbije i ne žele da kažu za koliko novca i kada su te stanove otkupili", navedeno je u saopštenju.

G17 plus je od funkcionera SRS-a zatražio da odgovore da li se njihov patriotizam meri stambenim kvadratima koje su besplatno dobili od države, odnosno da li su "pošteno zaradili" stanove da bi ostali u vladi koja je izgubila Kosovo 1999. godine.

"Izlaznost će biti veća nego 2000."

Vlajko Senić (FoNet, arhiva)

Funkcioner G17 plus Vlajko Senić kaže da predstojeći parlamentarni izbori predstavljaju prekretnicu za budućnost Srbije.

Srbija treba da postane članica Evropske unije i na tom putu treba mnogo toga da se uradi, rekao je Senić i dodao da je jedan od poslova Srbije u tom smeru da uskladi 22.750 propisa sa regulativom EU.

On je u Poligrafu B92 ocenio da Srbija, uz sve postojeće probleme, ipak ide putem ekonomske i političke stabilizacije i u pravcu EU, i pozvao građane da glasaju za "Koaliciju za evropsku Srbiju", koju čine Demokratska stranka, G17 plus, Socijaldemokratska partija, Srpski pokret obnove i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Senić je rekao da je alternativa tome vraćanje u vreme pre 2000. godine - u političku i ekonomsku izolaciju.

On je rekao i da samo ekonomski snažna Srbija, koja će imati odnose sa svim državama i put prema EU, može da omogući da se ostvari više prava po pitanju očuvanja Kosova.

"Ko ima taj metar kojim se meri patriotizam, kod koga ja treba da odem kao političar da on izmeri i da kaže 'dobro je, ti si veliki patriota, možeš da pričaš o Kosovu'", zapitao se Senić.

On je rekao da očekuje da će na izborima 11. maja biti najveća izlaznost građana, veća i od izlaznosti na izbore u oktobru 2000. godine, kada su demokratske snage odnele pobedu nad režimom Slobodana Miloševića.

"Nule za SRS"

Omladinska mreža G17 plus organizovala je u centru Beograda akciju " Nule za Srpsku radikalnu stranku" tokom koje su aktivisti građanima delili novčanice iz perioda hiperinflacije.

Predsednik Omladinske mreže G17 Miljan Ranđelović rekao je da je akcija organizovana s namerom da se građani podsete kako su radikali iza sebe ostavili hiperinflaciju, sankcije i uništenu privredu.

"Mi pričamo istinu, mislim da je to što građanima pokazujemo to što je bilo ovde... Imamo novčanicu sa ovoliko nula, moramo da brojimo te nule, da možemo da se setimo koliko je nekada koštao hleb, koliko je nekada koštalo ulje, šećer, lekovi... Pozitivno je to što podsećamo građane kako je bilo dok su na vlasti bili radikali", kazao je Ranđelović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.