Francuska pojačava mere bezbednosti ambasade u CAR, UN opoziva deo personala

Izvor: Vostok.rs, 27.Dec.2012, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska pojačava mere bezbednosti ambasade u CAR, UN opoziva deo personala

27.12.2012. -

Francuska pojačava mere bezbednosti ambasade i francuskih građana u Centralnoafričkoj Republici. Takvu odluku je doneo predsednik države Fransoa Oland.

Nekoliko stotina demonstranata su u sredu kamenovali zgradu ambasade Francuske i predstavništvo Air France u Bangiju, optužujući bivšu metropolu da nije želela da pošalje vojnu pomoć u borbi sa pobunjenicima.

UN evakuišu pomoćni personal i članove porodica svih saradnika iz CAR zbog straha >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << od dalje destabilizacije situacije u ovoj zemlji. Pobunjenici iz koalicije „Seleka“ su se u sredu približili prestonici i zatražili od vladinih snaga da se predaju.

SAD je pozvala sve svoje državljane da napuste Centralnoafričku Republiku.

Izvor: Glas Rusije, foto: en.wikipedia.org    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.